Dom > Primjena i rješenja > Petrohemija
Petrohemija
Obratite nam se
Kontakt: Lily Liu
Tel: + 86-21-59878799
Mobilni: + 86-18756018616
Skype: + 86-18756018616
Whatsapp / Wechat: + 86-18756018616
Email: sales@empireheatexchanger.com
Web stranica: www.empirephe.com

Toplotni izmenjivač toplih prenosnih ploča za Petrohemijski


Efikasnost rafinisanja nafte je naročito važna. Imperionski izmenjivač toplote ima kompaktnu strukturu sa visokom efikasnošću prenosa toplote, može pružiti izvrsnu toplotnu razmenjivačku rješenje kako bi se postigla veća efikasnost korištenja resursa za sve vrste nafte, grejanje i hlađenje gasa, preradu otpadne toplote i prečišćavanje gasa.

6.jpg

1. Primjena pločastog izmjenjivača toplote u procesu apsorpcije i dekritifikacije oksidnih oksidacija

Dezitrifikacija ozona se odnosi na oksidaciju NO u dimnim gasovima na visoke okside azota koristeći jaku oksidaciju ozona radi postizanja svrhe emisijskih standarda. Denitrifikacija ozona se odvija na niskim temperaturama, pa je hlađenje ozona ključno. Ozon uglavnom priprema kiseonik. Kada se ozon proizvodi u generatoru ozona, voda se koristi za hlađenje ozona. Unutrašnja cirkulišna voda u generatoru ozona hladi se pomoću pločastog izmenjivača toplote, a zatim se ponovo uputi u generator ozona kako bi se postigla svrha reciklaže vode.


2. Primena pločastog izmjenjivača toplote u prečišćavanju gasa kotlovske sile

Sistem za prečišćavanje talasa se uglavnom koristi za uklanjanje prašine i uklanjanje arsena, selena, fluora i drugih nečistoća. Peć za prašinu prvo ulazi u uređaj za pranje primarnih snaga i brzo se hladi i uklanja nečistoće, a zatim prolazi kroz gasni rashladni toranj za dalje hlađenje i konačno prolazi drugi uređaj za pranje vretena za dalje uklanjanje nečistoća i kisele magle. Pločasti izmenjivač toplote se uglavnom koristi za hlađenje rashladnog medija u rashladnom tornju za gas, kako bi se postigao svrha kruženja rashladnog sredstva. Imperija vam može ponuditi čitav spektar rešenja za izmenu toplote, u velikoj mjeri smanjiti troškove proizvodnje, pored toga vam može pružiti rezervne dijelove za izmjenjivanje toplote i naknadni čišćenje i održavanje izmjenjivača toplote.


Copyright © Shanghai Empire Mechanical Engineering Co, Ltd Sva prava pridržana.